Kahwin, Jangan Lari by Ezzah Fatin

Kahwin, Jangan Lari by Ezzah Fatin from  in  category
Privacy Policy
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Ezzah Fatin
Category: General Novel
ISBN: 978-967-406-184-5
File Size: 0.91 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Perkahwinan itu memang impian semua orang. Tapi bila dipaksa tanpa sekalipun mengambil peduli isi hati sendiri, Ain lebih rela melompat keluar dari tingkap bilik andai itu sahaja jalan yang ada. ‘Mak perlu tahu, Ain belum bersedia untuk kahwin!’ Siapa sangka pertemuannya dengan Ikram, ketika dalam perjalanan membawa diri, membuat Ain sedar bahawa cinta itu, sebegini indahnya. Dari mata, menyentuh ke jiwa, berirama di hati, memainkan satu simfoni.

Namun, kesilapannya sendiri memakan hati. Kenangan indah bertukar menjadi mimpi ngeri. Sehingga Ain terpaksa sekali lagi membawa diri meninggalkan segalanya untuk terus mencapai hasrat dan angan-angan tinggi bergelar juruaudit berjaya satu hari nanti.

Aid, teman sebilik Ain, bertegas mahu kawannya memulakan hidup baru, dengan lelaki lain selayaknya. Dia mempertemukan Ain dengan seorang lelaki asing, yang bakal menjadi peneman-seratus-harinya, Fardean.

Keduanya terpaksa bermain cinta, demi rayuan Aid dan persahabatan di antara mereka. Mampukah Ain dan Fardean bertahan untuk seratus hari lamanya?

Saat misteri terbongkar, Ain sudah terjerat. Seluruh hati dan jiwa sudah diberi, apa lagi yang berbaki? Tapi kalau inilah sebenarnya cinta, yang dahulu itu apa?

Persoalannya, antara cinta dan sayang, mana satu yang lebih menerkam jiwa?

Reviews

Write your review

Recommended