array(5) {
 ["library"]=>
 string(6) "0.0000"
 ["result"]=>
 string(6) "0.0047"
 ["book"]=>
 string(6) "0.0055"
 ["slice"]=>
 string(6) "0.0000"
 ["all"]=>
 string(6) "0.0103"
}
Jodoh Sebelah Pintu | Dekna Lee | Lovenovel Enterprise | 978-967-0657-37-0 | BookCapital - Capital For Books
Our technical team is looking into the E-Sentral Apps iOS 13 issues. We apologize for the inconveniences and is working hard to patch it up as soon as possible.

Jodoh Sebelah Pintu by Dekna Lee

Jodoh Sebelah Pintu by Dekna Lee from in category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Dekna Lee
Category: General Novel
ISBN: 978-967-0657-37-0
File Size: 7.02 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Mona Airawani bakal dijodohkan dengan lelaki yang penuh misteri bergelar Alang yang tidak pernah dilihat dengan mata kasarnya. Hubungan mereka hanya berlangsung melalui telefon, hanya suara tanpa rupa! “Janji yang awak gantikan tempat saya bila akad nikah nanti? Awak jabat tangan dengan tok kadi dan biar saya yang ambil tempat awak. Bersimpuh di belakang.” ~Encik Tunang Tubi. Namun begitu pertemuan pertama yang diatur terpaksa dibatalkan gara-gara terserempak dengan dua orang jirannya yang berperangai seperti hantu, Irfan dan Badrul. Dalam pada berperangai seperti hantu., Mona dikejutkan pula dengan sebuah kenyataan. Bakal tunangnya tidak jauh, terlalu dekat, malahan hanya sebelah pintu! Tapi siapa? Adakah si Badrul Syah yang suka mencari fasal? “Ganasnya akak. Tutup pintu guna kepala lutut.” ~Badrul Syah “Nak tutupkan mata orang dengan kepala lutut ni pun boleh.” ~Mona. Atau si Amirul Irfan yang tidak kurang celoparnya? “Ala, Mona, bolehlah... tadi tengok macam tak best. Bila tengok lidah Mona yang cute rasa aiskrim tu, automatik abang rasa...” ~Amirul Irfan Pap!! Tak sempat dia sambung, sudah terpacak aiskrim kon di atas kepala dia. “Automatik rasa sejuk kat atas kepala, kan?” ~Mona Airawani Setelah identiti misteri si tunang terbongkar, hati Mona Airawani mula dibelit perasaan bersalah kerana sering bersikap buruk terhadap lelaki itu. Apatah lagi benih cinta dan sayang cuba disemai sebaiknya demi kebahagiaan mereka berdua di masa hadapan. Namun ada resah kian berbelit dengan kehadiran orang ketiga yang datang mengganggu. Mampukah Mona dan si tunang dari sebelah pintu melalui cabaran-cabaran yang mendatang? Dan, siapa sebenarnya tunangan Mona Airawani?

Reviews

Best
by hanim on April 10, 2015

Very light plot Enjoy Will wait next Dekna Lee's novel

Jodoh Sebelah Pintu
by Siti Rohdiah on September 11, 2017

Sangat best dan menghiburkan. Cara penulisan yang dariect dan tak berbunga bunga serta sempoi membuat buku ini - unputdownable. Syabas

jodoh sebelah pintu
by Adelia Shamim on May 29, 2018

best

THUMBS UP!
by Siti nur syahidah on January 29, 2019

Suka baca hasil tulisan Dekna Lee. Tapi...SAMURAI lagi best!

Write your review

Recommended