Cik Cinderella dan Encik Tengku by Airisz

Cik Cinderella dan Encik Tengku by Airisz from  in  category
Read using
(price excluding 0% GST)
Author: Airisz
Category: General Novel , Romance
ISBN: 978-967-0246-71-0
File Size: 1.72 MB
Format: EPUB (e-book)
DRM: Applied (Requires eSentral Reader App)
(price excluding 0% GST)

Synopsis

Nama aku PUTERI NURAISHA. Aku ada mak tiri dan seorang kakak tiri. Biasalah, mana ada mak tiri yang baik. Nama kakak tiri aku Sha. Jahat gila. Orang gila pun tak jahat macam dia. Dia tak sukakan aku, Jadi, ada sebab ke aku nak suka dia? Kirim salam! Dalam hidup aku ada seorang lelaki yang paling aku tidak suka. Nama dia Ashraf. Tapi arwah ibu cukup suka dengan dia sehinggakan dia suruh aku kahwin dengan Ashraf. Apa yang jadi masalahnya, aku jatuh cinta dengan seorang lelaki. Nama dia Daniel. Opsss, TENGKU DANIEL. Orangnya segak gila. Kata Jee kawan baik aku, kalau dia dapat kahwin dengan Daniel, setahun tak makan pun dia sanggup. Cerdik sungguh! Tapi kan, suatu hari tu Daniel beri aku sejambak bunga. Dia cakap dia kutip sebab ada lori bunga dari Cameron Highlands terbalik. Tak percayalah… Dan dia hantar SMS… Babe (Dia panggil aku babe.) Ya sayang (Aku panggil dia sayang.) Lunch sama (Dia ajak.) Okey (Aku nak.) Kat mana (Dia tanya.) Ayam Penyet Kelana Jaya ( Dalam kepala ingat tempat tu saja.) Okey cantikkk… (Dia setuju.) Ya, semuanya cantik belaka. Indah belaka. Tapi selepas itu, semuanya menjadi amat sukar. Aku tidak mampu menolak amanat arwah ibu dan aku juga tidak boleh lupakan cinta aku terhadap Daniel. Siapa yang bakal aku pilih antara Ashraf dan Daniel?

Reviews

Awwwww! So sweet!!!!
by nur eleena farihin on December 18, 2015

Kita dah baca cerita ni... Haha! kita sengih sorang.. Sebab.. kita suka awak Encik Tengkuuuu! Kenapa awak comel sangat..

best!
by Niess Aziz on August 23, 2016

Puteri Nuraisha betul-betul macam Cinderella! Nilah orang kata jodoh, orang yang baik akan dapat jodoh yang baik jugak, itulah sebaliknya...

pelik tapi best
by on December 18, 2018

sbb lepas scene naik basikal dgn Daniel , terus pi scene terjumpa ash dgn kak tiri dia.yg lain semua best

tersangat best..
by fiona salleh on May 20, 2020

sbnrnya dh tengok drama ,plakon pun plakon favourite. tpi ttp nak baca novel plk...

Write your review

Recommended